1.3.04

Japani-buumi

Mä katsoin viikonloppuna reilut kaksi japanilaista elokuvaa. Reilut kaksi siksi, että Henkien kätkemästä en jaksanut katsoa kuin vähän alusta kun olin niin väsynyt.

Perjantaina katsoin Battle Royalen. Siinä 42 japanilaista koululaista pakotettiin taistelemaan toisiaan vastaan. Oppilaat vietiin saarelle, ja sanottiin että niillä olisi kolme päivää aikaa taistella, ja voittaja olisi viimeinen eloonjäänyt. Jos voittajaa ei selviäisi, eli useampi kuin yksi olisi hengissä kolmen päivän päästä, kaikki kuolisisivat. Se saari oli todella kaunis ja taustalla soi ihana klassinen musiikki, mitkä toimivat mielenkiintoisena kontrastina kaikelle tappamiselle. Se oli hyvä elokuva ja omalla tavallaan kaunis ahdistavasta tunnelmastaan huolimatta.

Lauantaina sitten menin katsomaan Lost in Translationin. Siinä ei oikeastaan tapahtunut yhtään mitään, mutta tunnelma oli loistava. Se oli tyylikäs elokuva. Siinä naurettiin aika paljon japanilaisille ja ulkomaalaisten kieli- ja kulttuuriongelmille Japanissa. Tykkäsin siitä todella paljon. Mun on pakko saada sen soundtrack.

Henkien kätkemä vaikutti ihanalta. Mä olin vain niin umpiväsynyt, etten jaksanut katsoa sitä. :P

(hiljaisuus) Miten Macissa saa hakasulkeet?