8.10.04

DI-filosofi?

Päätin ottaa Jennistä mallia ja tehdä Zestin lahjakkuustestin. Tulokseksi tuli:¨

Kielellinen (17,65%)

Loogis-matemaattinen (20,59%)

Avaruudellinen (11,76%)

Kehollis-kinesteettinen (5,88%)

Musiikillinen (5,88%)

Sosiaalinen (11,76%)

Sisäisen elämän ymmärtäminen (26,47%)

Olen ensijaisesti taiteellinen haaveilija:

Intrapersoonallisesti lahjakas on mietiskelijä, joka pohtii usein omia sisäisiä kokemuksia, tunteita ja oman toiminnan tarkoitusta. Taiteilijat, säveltäjät ja runoilijat tarvitsevat intrapersoonallista lahjakkuutta luodessaan runoutta, sävellyksiä, kuvataidetta, näytelmiä tai tanssitaidetta, jotka kuvaavat tunteita. Tämä lahjakkuuden laji on lähellä viisautta, mikä ei ole sama asia kuin älykkyys. Viisas pohtii mikä elämässä on tärkeää ja miten hyvä ihminen toimii.

Luova poika: ”Piirustukseni kuvastavat tunteitani. Joskus tunnen itseni yksinäiseksi, kun muut eivät ymmärrä minua. Ihmisen pitää saada olla rehellisesti oma itsensä. Kaikkien ei tarvitse yrittää olla samanlaisia.”

Toissijaisesti sitten keksijän ainesta:

Loogis-matemaattisesti lahjakkaita pidetään usein ”tiedemies- tai naistyyppeinä”. He ovat usein innostuneet laskemaan jo hyvin varhain ja koulun matikan tunnit ovat olleet olla heille pitkästyttäviä. Kouluaineista ovat mieluisia matematiikka, fysiikka ja kemia. Monia kiinnostavat erilaiset koneet ja moottorit. Vaikka pojat ovat yleensä kiinnostuneempia tämän alueen asioista, monet tytöt menestyvät hyvin esimerkiksi lentäjinä tai insinööreinä.

Keksijä: ”Olen hyvä yhdistelemään asioita. Järjettömistä osistakin syntyy toimivia kokonaisuuksia. Kieliä opin helposti, jos haluan. Olin tyhmä, kun en koulussa halunnut.”

Että semmosta. Olen surkea, ilmoitin Mordorin Pallon liian myöhään ensi vuoden suofutikseen, ja päästiin vasta varasijalle. :( Höh.

[GNR: Patience] Viikon löytö.