15.11.04

In Finland we have this expression called "vittu mä hajoon".

Perjantaina oli siis tämän lentotekniikan workshopin final dinner, eli sitsit Suomenlinnassa. Olin järjestämässä sitä, ja kaikki kuviteltavissa olevat asiat menivät pieleen. Ilmahan oli siis täysin paska. Ensiksikin myöhästyttiin lautasta, mutta 25 minuutin päästä lähti seuraava. Seuraavaksi tajuttiin, että paikan keittiössä ei ole kattiloita. Opetus: ikinä ei saa olettaa mitään, vaan aina on varmistettava kaikki.

Tässä vaiheessa sitsien alkuun oli enää 1,5 h, eli paniikki alkoi iskeä. Soitin parille sinne tulossa olevalle, mutta molemmat olivat jo lähteneet kotoa. Onneksi ulkkarit myöhästyivät lautasta, joten saimme tunnin lisäaikaa. Päädyimme lopulta lainaamaan joltain suomenlinnalaiselta perheeltä kattilaa ja wok-pannua. Hirveän ystävällistä heiltä.

Uunia oli tosi vaikea käyttää, joten tottakai paistoimme alkuruoaksi tulleet cocktail-piirakat väärällä asetuksella, joten alkuruoka venyi ja tuli ihan eri aikaan eri ihmisille. Pääruoka tuli ensin ykköspöytään ja sitten kakkospöytään kun uusi satsi riisiä oli valmista - paitsi kolmelle viimeiselle, jotka joutuivat odottamaan uutta riisiä. Tarjosimme heille kossusnapsit korvaukseksi.

Jälkiruoan kanssa ei ollut ongelmia. Sitsit tosin venyivät aikataulustaan, ja hetken näytti siltä että emme pääsisi edes klo 1 lähtevällä lautalla takaisin. Onneksi porukka auttoi loppusiivouksessa, niin pääsimme sillä yhden lautalla. Onneksi meillä oli auto, joten ei ainakaan tarvinnut kävellä siinä rankkasateessa 20 minuuttia... Näytin tosin lautalla kuulemma lähinnä katuojasta löydetyltä kissanpennulta. Sellainen oli olokin. 13 h hommia, ei yhtään kunnollista taukoa. No ainakin ruokaa kehuttiin.

Jossain vaiheessa päätin, että en pyri sittenkään Prodekon isännäksi 2007.

Lauantaiaamuna lähdin sitten pirteästi tukkuun ostamaan kamaa TKY:n sillikselle. Buhdjetti alittui, jee. :) Sieltä sitten hakemaan auto Suomenlinnasta, palauttamaan astiat Dipoliin, poikaystävä kotiinsa, kakkutaikina alulle, heittämään puolalaiset kentälle ja sitten vielä vähän kakunpaistoa. Tuohon meni yhteensä reilut 11 tuntia.

Eilen oli sitten sillis. Se sujui loistavasti, ruokaa oli riittävästi (lue: ihan liikaa) ja homma toimi. Oli oikein hauskaa. Tulin taas toisiin ajatuksiin isännäksi pyrkimisen suhteen. :) Noh, tässä on kaksi vuotta aikaa.

Viikonlopun saldo on siis reilut 100 euroa rahaa Etelä-Amerikan excua varten, paketti nakkeja, kaksi kerää amerikansalaattia, sämpyläpussi, margariini, hieman viinaa, 2 tölkkiä tomaattimurskaa, tölkki kookosmaitoa, sipuli, chiliä ja mustapippuria.

Tuo oli meilistä kopioitua. En jaksa kirjoittaa samaa juttua uudestaan.

[Hanson: Mmmmbop]