18.4.05

Toivemmatteja

Tuli tuosta kyselystä (jonka otsikon typon vois vaiks korjata) mieleen omat toivemmattini.

Kolmevuotiaana halusin Lucia-neidoksi Lastenlinnaan. Äiti oli siellä töissä, ja mentiin katsomaan Lucia-kulkuetta. Olisi ainakin pitkä loma. :) Jag är nog inte finlandssvensk.

Seuraavana taisi olla ratsastuksenopettaja joskus ala-asteella. Halusin myös kirjailijaksi muutaman vuoden ajan. Kuudennella halusin arkkitehdiksi, mutta sitten lentokoneet veivät mennessään.

Seiskan terveystarkastuksessa kuitenkin sain tietää, että en enää kasvaisi tästä, enkä siis ikinä ylittäisi liikennelentäjän pituusrajaa. Sitten aloin haaveilla toimittajan työstä, mutta se tuntui kuitenkin liian epävarmalta alalta. Katsoin Ally McBealia, ja halusin asianajajaksi. Onneksi tajusin, että TV ei kerro totuutta. Haaveilein myös lääkärin työstä aika pitkäänkin, mutta sitten mummoni sairastui keuhkosyöpään ja sain kamalan sairaalakammon. Tähänkin pätee tuo totemus telkkarin todenmukaisuudesta.

Ysiluokalla kiinnostuin tietokoneista, ja siitä mitä isi tekeekään työkseen. Halusin TKK:lle opiskelemaan tietotekniikkaa. Kesätyö isin töissä sai mut haluamaan jotain ihan muuta, joten aloin katsoa mitä muuta kivaa TKK:ssa voisi opiskella.

Olen siis yhdeksänneltä luokalta saakka halunnut TKK:uun. :o Koulutusohjelmista olen harkinnut tutaa (duh), konetta, fyssaa, tietoliikennetekniikkaa, tietotekniikkaa, automaatio- ja systeemitekniikkaa ja arkkitehtuuria (siis silloin ala-asteella).

Jossain taustalla ovat myös kummitelleet lentoemännän ja lennonjohtajan ammatit. Printtasin jopa lennonjohtajakurssin hakupaperit. Lentoemännäksi saatan vielä hakea, luultavimmin en.