12.6.06

Jalkapallo <3

Olen taas innostunut jalkapallosta. MM-kisat alkoivat perjantaina, enkä ole sen jälkeen kauheasti ajatellut mitään muuta.

Kannatan Kroatiaa, koska on osittain Kroatian ansiota, että ylipäänsä katson jalkapalloa, se on ihana maa ja kieli on kaunis.

Ekan kerran katsoin oikeasti jalkapalloa vuoden 1998 MM-kisojen aikaan. Olin Rovaniemellä, ja telkkarista tuli Kroatia-Saksa. Isi ja setä olivat ehdottomasti sitä mieltä, että Saksa voittaisi. Mä en tietenkään tiennyt mitään koko lajista (vapaapotku? siis mikä?), joten veikkasin että Kroatia voisi voittaa. Kroatia voitti, pudotti Saksan ja eteni aina pronssiin saakka. Mä kiinnostuin lajista jonkun verran.

Olin sitten ihan myyty vuonna 2000, kun mulla oli tylsää, ja aloin katsoa EM-kisoja telkkarista.

City-lehdessä oli juttua kisoista. Siinä mainittiin Meksiko-Iran (3-1) yhdeksi kisojen avainotteluista, koska se on USA:n toimintaan närkästyneen Iranin eka matsi. Öh, ehkä mä en vain ole tarpeeksi poliittinen ihminen, mutta en näe mitään erityistä tuossa matsissa. Se oli eilisen "väliottelu", eli ainoa jota ei ollut pakko katsoa. Kumpikaan joukkue ei ole mestariehdokas, eikä muutenkaan erityisesti kiinnostava.

Cityssä oltiin myös väitetty Zlatan Ibrahimovicia, Roque Santa Cruzia, David Beckhamia, Cristiano Ronaldoa (huom! ei ole se kuuluisa brasilialainen Ronaldo) ja Fredrik Ljungbergiä erityisen seksikkäiksi. :D Onhan ne ihan hyväkroppaisia kaikki, mutta en nyt erityisen seksikkäiksi kyseisiä miehiä sanoisi. Eipä liittynyt oikeastaan, halusinpahan vaan ihmetellä tuota.

On kyllä ihanaa taas katsoa jalkapalloa. Mulla on ollut ikävä sitä lajia, ja on harmittanut kun oon ihan pihalla kaikesta. En tosin niin pihalla sentään kuin Meksiko-Iranin selostanut taukki, joka mm. väitti rajaheittoa hyväksi laukaukseksi, eikä tajunnut ottelun loppua...