7.9.07

Iskallt Ikea-land

Missasin onnellisesti lounaan tanaan, joten menin iki-ihanaan Geyser Grilliin syomaan tuplajuustoaterian. Kuulin siella joidenkin puhuvan ihan aitoa riikinruotsia! Tuli tosi outo olo, ruotsi on jokin asia, joka kuuluu jonnekin ihan muualle kuin tanne. Tuli myos koti-ikava. Meinasin menna puhumaan niille, mutta sitten tajusin etta tuskinpa Ruotsissakaan jutellaan avoimesti tuntemattomille. Musta on tullut ihan amerikkalainen, toivottavasti saan sitten Suomessa hillittya haluni small talkiin.

On muuten kylma paiva. Tanaan jouduin ekaa kertaa paivasaikaan pitamaan takkia ylla. Ehka me sittenkin saadaan lumisadetta viela ennen mun lahtoa, saa nyt nahda. Oon kuiteski kotona ennen routaa.

Keskustelu tanaan tuolla parkkiksella:

Turisti: "Excuse me, have you seen the geyser?"
Mina: "I'm sorry, what do you mean? Did I just see it go off?"
T: "No, do you know where it is?"

En ma oo nahny Old Faithfulia tassa vajaan kolmen kuukauden aikana ku vaan jotain miljoona kertaa... Okei, se turisti ei voinut mitenkaan tietaa etta ma oon tyontekija. Taa alue on varsin sekava aluksi, myonnetaan se, mutta jotkut on vaan niin uskomattoman pihalla. Ihmisilla menee Inn ja Lodge sekaisin, samoin Lodge ja Snowlodge. Joku luuli etta Inn on koko nimeltaan Inn Lodge. Ihan sama vaikka taalla on ties kuinka monta geysiria, kaikki kysyy vaan Old Faithfulista, josta kaytetaan myos sanoja geyser tai vaan it. Se on muuten aika tylsan nakoinen silloin kun se ei purkaudu, lahinna vaan reika maassa josta tulee pahanhajuista hoyrya. Joku Castle tai Grotto on paljon hienompi, oottakaahan vaan jahka naette valokuvia.