22.7.08

Kengistä

Aloin eilen miettiä sitä, kuinka monet kengät nainen tarvitsee. Mikan mielestä kenkiä tarvitaan ehkä kolmet, yhdet talveen, kesään ja juhliin. Lisäksi toki urheiluun omat kengät, mutta se on ehkä vähän eri asia. Yritä siinä sitten selittää, että oikeastihan mulla on aika vähän kenkiä.

Uusimman enkkucosmon mukaan keskimääräinen brittinainen ostaa vuodessa kahdeksat kengät, ja se kuulostaa jo minunkin korvaani aika suurelta määrältä.

Itse koen tarvitsevani seuraavat kengät:

-perustossut, citylenkkareiksi niitä kai voisi sanoa. Käyvät melkein säähän kuin säähän, töihin ja vapaa-aikaan.
-talvisaappaat
-korkokengät, joita voi käyttää sekä juhlissa että jakkupukutilaisuuksissa
-rantasandaalit, joita ilman ei voi mennä hostelleissa suihkuun
-ballerinat tai sandaalit, joilla pystyy kävelemään. Hyvät kesähelteellä ja/tai hameen kanssa perustossujen asemesta.
-lisäksi urheiluun vaadittavat, eli tällä hetkellä lenkkarit, salikengät ja pyöräilykengät

Bubbling under:
-vanhat kämäset kengät mökille
-ihanan kauniit sandaalit tai korkokengät, joilla ei oikeasti voi kävellä

Toki vaihtelu virkistää, ja mulla on enemmän kenkiä kuin nuo yllämainitut. Alkoi vain mietityttää, mitä oikeasti tarvitsen. Valitettavasti mulla on jo noita kaikkia ainakin yksi pari, joten en voi tarpeen varjolla ostaa uusia kenkiä. ;<

1 kommenttia:

Blogger Milja kirjoitti...

(Tästä näyttää tulevan mammuttikommentti mutta hei, kengät on kivoja.)

Mun mielestä sadan parin rajan ylittyessä voi olla oikea hetki vähän miettiä. Sitä ennen kenkien oston voi aina perustella, koska pitää olla eri säihin sopivia, eri juhlavuusasteisia ja eri värisiä. Plus tietenkin urheilu- /muut erikoiskengät. Karsin vähän aikaa sitten omaa varastoani ja lista näyttää jokseenkin tälläiselta:

-Punaiset mokkatalvisaappaat turkisvuorilla, isot (villasukille), eivät sovi vesikeleihin. Litteä pohja. tämän hetkiset lempparit, prkl vaan tätä ilmastonmuutosta.

-Mustat nyöritettävät nahkaiset talvikengät. Menee märässä muttei kestä kovin lätäköissä, litteät. Kylmät jos on kova pakkanen.

-hienommat saappaat talvijuhliin, violettia feikkimokkaa, korkeat korot, nyörit+vetoketju. Ei kovin pitkään kävelyyn.

(Tarvitsisin kumisaappaat + hienommat, mielellään vettä kestävät umpinaiset saappaat.)

-nilkkamittaisia nyörikenkiä n. 4 sentin korolla 2 paria, mustat ja ruskeat. Näitä käytän lähinnä jos haluan jotakin säiltä suojaavaa, kävelyyn kelpaavaa, mutta vähän normaaleja talvi/välisäänkenkiä juhlavampaa.

vihreät nilkkamittaiset kiiltonahkakengät (nyöreillä), litteät. Kestävät nykyvalikoimasta parhaiten vesikelejä.

Ruskeat kävelykelpoiset avokkaat lämpimään säähän, n. 4 cm korko. Näitä tarvitsisin enemmän kun ovat hajoamassa ja olisi kiva olla ainakin muutamaa väriä.

-miesten kenkiä kahdet, toiset mustat koulupukutyyppiset ja toiset ruskeat hienommat, ostettu cosplaytarkoituksiin mutta ah-niin-mukavat kävelykenkinä.

-juhla/korkokenkiä eri väreissä, ainakin violetit, oranssit, ruskeat, kahdet valkoiset, mustat ja hopeanharmaat. Näitä pitäisi olla aina lisää.

-harmaat korkeapohjaiset mary janet kesäksi. Tarvitsisin lisää litteitä kesäkenkiä, ainakin sandaalit, pehmeät kiinantossutyyppiset ja jotkut ränttätänttä-läskipohjatennarit, joita voisi käyttää mökillä ja muissa ekstreme-olosuhteissa. Jouduin heittämään vanhat pois.

-tohvelit sisäkäyttöön

-lenkkarit

Tästä puuttuu nyt jotain. Mulla pitäisi olla 24 paria kenkiä ja oletan että se on aika normaali luku. Kaikkia ei-juhlakenkiä käytän säännöllisesti (paitsi noita ihkutalvisappaita, jotka ostin vasta tänä keväänä) ja juhlakenkiäkin koen tarvitsevani.

Mustat talvikengät on ostettu Haloselta, osa on saatu lahjaksi, ja kaikki loput on ostettu kirpputoreilta alle viidellä eurolla. Vaadin rispektiä.

11:06 ip.  

Lähetä kommentti

<< Etusivu