6.1.09

Nettishoppaajan salaiset unelmat

Löysin viime vuonna nettikaupat. Eri kaupoista saa esim. kosmetiikkaa ja kirjoja paljon Suomea halvemmalla, lisäksi valikoima on parempi. Esimerkiksi äsken Feeluniquesta tilaamani Tigin Fast Fixx -jätettävä hoitoaine maksoi alle puolet siitä mitä Suomessa - ja koko on kaksinkertainen.

Missä sitten shoppailin?

Amazon.com, josta pokkareita saa usein postikulujenkin kanssa halvemmalla kuin Akateemisen nettikaupasta, missä asioin myös. Akateemisessa postikuluja ei ole, jos kirjat noutaa myymälästä, jolloin myös kirjat maksetaan noudettaessa. Nyt kun punta on halpaa, voisi testata britti-Amazonia.

Vaatteita tilasin Truffle Shufflesta, josta tuli muuten noin tunnin kuluttua tilauksesta viesti, että paidat oli pakattu postiin. Hennesin nettikauppaan tein myös pari tilausta. Se on usein mukavampi tapa shopata, kuin ylipitkät jonot HM:n sovituskoppeihin.

Sukseni hankin Suksikauppa.comista. Ne noudettiin Etu-Töölössä sijaitsevasta liikkeestä, jossa myös siteet kiinnitettiin. Mukana tuli myös ohje siitä, kuinka siteet säädetään monoihin sopiviksi.

Kosmetiikkaa ostin Feeluniquesta, HQhairista, Lookfantasticista ja Asokselta. Feelunique on ihan mahtava, postikulut kaikkialle maailmaan sisältyy tuotteiden hintaan, ja hinnat ovat varsin halvat, etenkin kun punta on halpaa. Tilasin tuolta marraskuussa YSL:n valokynän, joka maksoi saman verran kuin Citymarketissa Lumenen vastaava. Nyt tilasin pari Tigin hiusjuttua.

HQhairista tosiaan tilasin ponnareita. Ne ovat pieniä kuminauhamaisia, en ole ihan varma kannattiko. Täytyy vielä testata läpinäkyviä yksilöitä, ne tulivat pari päivää mustien jälkeen. Ponnarit tulivat muuten hyvin oudossa paketissa, pakkauksen sisään oli laitettu suoja-aineeksi jotain, mikä muistutti hyvin, hyvin paljon imurin pölypussin sisältöä. Sitä scheissea sitten päätyi lattialle kun leikkelin pakettia auki. Argh. Mutta toimitus oli nopea, noin viikko, ja siinä oli vielä joulu!

Lookfantastic ja Asos toimittivat myös nopeasti. Asoksen ainoa miinus oli tilatun tuotteen (suklaanmakuiset huulikiillot) kokoon nähden suhteettoman suuri pakkaus. Jouduin siis käymään postissa, vaikka pienemmässä paketissa koko homma olisi mahtunut postiluukusta.

Kaikissa noissa kävi maksuvälineenä Visa Electron. Nordean kortit täytyy käydä etukäteen hyväksymässä verkkopankissa nettikäyttöön. Toimituskulut löytyvät yleensä jostain customer service tms. kohdasta. Delivery options tai International ovat hyviä avainsanoja, joiden alta kannattaa etsiä. Kaikissa tilauksissani postikulut ovat olleet muutaman euron luokkaa, paitsi tosiaan Feeluniquessa, Suksikaupassa ja Akateemisessa.

EU:n sisältä tilatessa ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa tai tullimaksuja. Feelunique sijaitsee Jerseyssä, joka ei kuulu EU:n arvonlisäveroalueeseen, mutta kuuluu tullialueeseen. 45,4 euroa (tuotteet+postikulut) on maaginen raja, jonka alittavista tuotteista ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa. Tosin koska kirjoissa ALV on vain 8%, niissä raja lienee 125 euroa (10/0,08=125). Arvonlisäveroa ei siis tarvitse maksaa, jos sen summa olisi pienempi kuin 10 euroa. Yleensä ALV on 22%. Tuontitullia ei tarvitse maksaa, jos tuotteiden summa on alle 150 euroa. Selkeää? Tullilla on opas nettikaupoista ostamiseen, joka ei kyllä ole se maailman selkein.

7 kommenttia:

Anonymous Sonja kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta! :)

10:53 ip.  
Blogger Milja kirjoitti...

Suosittelen kirjoille bookdepository.co.uk:ta - hinnat ovat aika lailla amazonin tasoiset ja postikuluja ei tule. (amazonissa taitaa olla kyllä vähän laajemmat valikoimat?) Play.comissa on välillä hyviä DVD-tarjouksia.

Viitaten edelliseen merkintään, Sofkalla taitaa olla se BBC:n Pride and Prejudice DVD:llä? Ainakin meilä on se Jane Eyre joka tuli TV:stä pääsiäisen tienoilla.

Mun pitää lähettää sulle kohta spostia domainhärdelleistä.

12:12 ip.  
Anonymous Laura kirjoitti...

Heippa.Sellainen alkoi askarruttaa, kun suunnittelin tekeväni tilauksen tonne feeluniquelle, niin kun valitaan se maksukortti, niin jos halajaa maksaa electronilla, niin valitaanko se VISA vaihtoehto maksuvaiheessa?kun electronia ei listassa lukenut..vai onko multa vain mennyt jotain ohi..?:D

11:53 ip.  
Blogger Heidi kirjoitti...

Milja: kiitos tiedosta, täytyy tsekata tuo kauppa.

Laura: Joo, valitse Visa maksuvälineeksi. :)

12:38 ip.  
Anonymous Ilona kirjoitti...

Kiinnostava postaus! Löysin tämän Buttermilk Bisquitsin kautta, taidan käydä toistekin :)

2:04 ip.  
Blogger Heidi kirjoitti...

Ilona: kiitos! Hauskaa jos nämä tekstit kiinnostavat muitakin kuin kavereitani.

7:27 ip.  
Anonymous Sonja kirjoitti...

Kiitos Milja, kun kerroit tuosta Bookdepository -nettikirjakaupasta! Tilasin sitä kautta erittäin edullisesti yhden matkaoppaan, joka saapui luotettavasti perille ilman toimituskuluja. :) Myös mä suosittelen!

9:59 ip.  

Lähetä kommentti

<< Etusivu