31.10.03

Lempikirjoista 

Meillä oli tiistaina fuksien juhlasitsit Täffällä. Tulin sieltä Sinin äidin kyydilla kotiin (tuhannet kiitokset siitä!) noin kello 1.30, mutta pääsin nukkumaan vasta klo 3.10, koska mun oli ihan pakko lukea Ilkka Remeksen Ruttokellot loppuun. Se on todella vangitseva teos, mutta ei silti todellakaan pääse mun lempikirjaluettelooni. Tämä huomio sai mut miettimään sitä, miksi mun lempikirjalista on sellainen kuin se on.

Idän pikajunan arvoitus oli ensimmäinen "aikuisten kirja", jonka mä luin joskus kahdeksanvuotiaana. Mä olen lukenut sen varmaan yli kymmenen kertaa, ja jos se pitäisi analysoida, joutuisin katsomaan siitä vain nimet. Nyt kun mä muutin, sain sen mukaani meiltä. :) Mutta, jos mä nyt lukisin sen kirjan, mä tuskin pitäisin sitä lempikirjajani. Se on kieltämättä loistava teos, mutta se on yksi mun lempikirjoistani lähinnä juuri siksi, että se oli ensimmäinen lukemani romaani, ja siten jotain todella erityistä. Ja jos joku ei tiedä, Idän pikajunan arvoitus on Agatha Christien dekkari.

Anu Jaantilan Sannan jenkkivuosi puolestaan on mun "turvakirjani". Sen pariin on aina turvallista palata, ja mä löydän siitä parissa minuutissa etsimäni kohdan. Siihen kirjaan mulla on kaikista henkilökohtaisin suhde, jota mä en välttämättä halua alkaa analysoida tähän. Se on vaan niin hyvä nuorten kirja.

Ja kyllä, kolmas lempikirjani on Taru sormusten herrasta. Mua todella ärsyttää innostus Jacksonin elokuvan ympärillä. Ihan niinkuin koko kirjaa ei oltaisi edes julkaistu ennen elokuvaa! Taru on eka mun lukemani fantasiakirja (Jutta: "Älä vaan aloita fantasian lukemista Tarusta sormusten herrasta."), mikä itsessään tekee siitä erityisen. Hobittien maailma on niin suloinen, taistelut niin selkäpiitäväristäviä ja koko maailma niin hienosti luotu, että siitä kirjasta on pakko pitää. Ja Tarun sormusten herrasta kirjoitti siis J.R.R. Tolkien, ei Peter Jackson.

Neljäs lempikirja on Gabriel García Marquésin Sadan vuoden yksinäisyys. Se on kenties erikoisin teos, minkä mä olen lukenut. Mä aloitin sen kaksi kertaa pääsemättä ekaa lukua pidemmälle, mutta kolmannella yrityksellä jöin koukkuun. García Marquésin maaginen realismi todella vangitsee. Sadan vuoden yksinäisyys on tällä listalla juuri uniikkiutensa ja loistavuutensa tähden. Siihen mulla ei ole ehtinyt kehittyä mitään erikoista suhdetta.

[koneen näpyttely] Olen juuri Maarissa tekemässä työpsykaa.

25.10.03

Lunta :) 

Maa on ihan valkoisena, ja lisää lunta sataa koko ajan. :) Ihanaa!

Täytyy kaivaa talvikengät esiin. Oon just isin luona käymässä...

Muutin viikko sitten. :o Hyvin on mennyt tähän asti. Vituttaa vaan, kun mulla ei ole nettiyhteyttä, ja telkastakin näkyy vaan Ykkönen, MTV3, Nelonen ja Urheilukanava. :P No, en mä telkkua paljon edes katso. Aamuisin on ihan kiva katsoa Aamu-tv:tä ja sunnuntai-iltapäivisin Gilmore ja Simpsonit on ihan hyviä.

Minkälainen sää Saksassa on marraskuun alussa? Mä lähden viikon päästä maanantaina Prodekon puolipitkälle exculle Saksaan. Pitäisi varmaan lainata joltain haalarit. Tai sitten mä vaan erotun joukosta. :)

[hiljaisuus]

14.10.03

Jumitusta 

Mun pitäisi tehdä kansiksen www-harkat ja viimeistellä matikan laskarit. Niinpä niin. Laskarit oli ihanan helpot! :) Eiku kyllä ne pitää tehdä nyt, niin pääsen antaa kavereille ohjeet kardioidin piirtämisestä! ;)

Olin tänään Megazonessa, oli älyttömän hauskaa. Mä oon tosin siinä todella surkea, mutta eipä kai sillä ole mitään väliä. :)

Kihlajaisetkin meni hyvin. Paras oli tosin Eomerin (en jaksa katsoa, mihin se aksentti tuli) ja Aragornin taktiikkapalaveri (???) ruusuilla. :D

Pitäisi oikeasti oppia juomaan ilmaista viinaa. Teekkarin ja DI:n ero on se, että DI tietää, ettei kaikkea ilmaista viinaa ole pakko juoda. Entäpä sitten fuksi, joka ei ole vielä edes teekkari??

No joo, mä voisin oikeastaan mielelläni unohtaa koko sitsit. En mä niistä paljoa tosin muistakaan............

[olkkarin tv]

13.10.03

Hieman hupia 

Tässä vielä huviksi matikan välikokeen vika tehtävä:

Erään kuvatason määräävät kolme pistettä, a(i) kuuluu E^3, i = 1,2,3:

a1 = i + j + k
a2 = i - j
a3 = j -2k.

Etsi kuvatasolle projisoivan ortogonaalisen yhdensuuntaisprojektion projektiomatriisi.

Siis MITÄ?? Mä nauroin hetken kokeen alussa. Sitten muistin kaavan P = I - n*nT (siis identiteettimatriisi miinus tason normaalivektori kertaa normaalin transpoosi) ja sain jonkinlaisen ratkaisun. En uskalla mennä katsomaan mallivastauksia, enkä tulla huomenna tunnille ajoissa (Hakula kuulemma tekee sen kokeen viidessä minuutissa sillon).

Tänään on tosin Satun ja Tuomon tuparit, eli tuskin mä ikinä sinne luennolle selviän...

Taisi muuten tulla uusi nopeusennätys matikan kokeessa - puoli tuntia... Poistua sai vasta tunnin päästä, mä sitten vietin luppoaikaa leikkimällä laskimellani...

[Men At Work: Down Under]

Opinnoista... 

Mun opintosuunnitelma on nyt valmis. Noppia on tulossa 239, joista tosin 37 kieliä, 2 orientoivia opintoja, 1 jota en ehkä edes suorita (Toimialojen erityspiirteet) ja 2 tieteen filosofiaa. Ja kaikki loppu sitte taloutta ja tekniikka. Mulla tulee mm. kaksi syyslukukautta, jolloin mulla on 26,5 ovaria, joista tosin kumpanakin syksynä kuusi kieliä. Mä en oikein enää voi venyttää mun opintojani, kun mulla menee sitten tuet alta. :P

Äh, en mä tiedä. Nyt tuntuu siltä, että ehkä mä en sittenkään halua lukea lentotekniikkaa sivuaineena. :o Ehkä kavereiden ammatinvalinta-angsti on tarttunut muhunkin.

Mitä mä sekoilen. Mä haluan lukea lentotekniikkaa, koska mä haluan joskus tehdä töitä lentokoneiden parissa. Mä haluan myös lukea espanjaa, koska mä ehkä joskus haluan muuttaa sinne (mulla ois jo sopiva talo katsottuna Concha Espinhan ja Paseo de la Castellanan kulmasta, Santiago Bernabéun vierestä :D). Ja mua kaduttaa se, että lopetin ranskan lukiossa. :P Oui, je veux étudier francais... Tai jotain.

Mä en enää ikinä juo neljäätoista alkoholiannosta yhden illan aikana. Multa on hävinnyt yksi tunti elämästäni täysin, muutenkin on vähän hämäriä muistikuvia, mulla on kännyssä kaksi hämärää tekstiviestiä (mitä mä olin tekstannu isille joskus puolenyön maissa??) ja mun matikan lukeminen meni täysin pipariksi - välikokeesta tulossa tuurilla 9/24. :P Mä ansaitsen hylsyni. Mutta hauskaa oli, ei siinä mitään. :) Keittiössä on parhaat bileet (ja ilmainen viina).

Ja ai niin, onnitelkaa mua: menen huomenna kihloihin! :D (Liittyy meidän leffaan, kaikille söpöille ja mukaville miehille tiedoksi, olen siis edelleen vapaa! ;D) Oi armas Éowynini...

"Niin, ja sitten Dernhelm olikin Éowyn!" :D Leffan paras kohtaus mielestäni.

[ingenting]

9.10.03

Ärrinmurrin 

Jensteltä kopioitua:

President George W. Bush proclaimed next weeka Marriage Protection Week. " Marriage is a union between a man and a woman," he says. "Children raised in households headed by married parents fare better than children who grow up in other family structures," he says. He points out that children with a "faith-based" raising have a better quality of life than others.

Että sellaista paskaa. Voi ELÄMÄ! Joo, minä siis olen yksinhuoltajaisän tytär, ja mielestäni mulla menee ihan hyvin. Jos katsotan keskiarvoja, niin yksinhuoltajaperheet oletettavasti ovat köyhempiä kuin "tavalliset" perheet, koska taloudessa on vain yksi palkansaaja. Mutta ei lapsella siltikään ole mun mielestäni automaattisesti paremmat oltavat kokonaisessa perheessä, jossa vanhemmat riitelevät. En mä tunne kärsineeni kauheasti (joskus on äitiä ikävä) yksinhuoltajan lapsena.

No tilastot on tilastoja ja Bush on Bush. Ärsyttää vaan aina, jos joku vihjaa, että yksinhuoltajan lapsi/ainoa lapsi/ilman äitiä kasvanut lapsi olisi jotenkin huonompi tai enemmän hunningolla, kuin ns. normaalissa perheessä kasvanut. Argh!

Mä en edes aloita matikasta. Jos ortogonaalinen käänteismatriisin projektion normaalin transpoosi kävelee mua vastaan Otakaarella, niin mä vedän sitä turpaan. No, Hakulan läppää kuuntelee aina mielellään. :D

Taidan lähteä Depsun kanssa ulos. Voi luoja mulla tulee ikävä sitä. :'(

[Radio City] Äsken soi Peer Günt.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?